Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 21. јун 2016.

KANDIRANE KORICE OD JUŽNOG VOĆA




 
 Recept učestvuje u igrici  ajme koliko nas je  .



Kada pojedete pomorandžu, limun, mandarinu ili grejp korice nemojte bacati. Možete sami da napravite kandirane korice koje će te da upotrebite da obogatite kolač ili da ih grickate ovako i time se lepo zasladite.















POTREBNE NAMIRNICE:


- kore pomorandže, limuna, mandarine, grejpa
- šećer kristal
















PRIPREMA:


Kada pojedete pomorandžu ili neko drugo južno voće kao mandarine, limun ili grejp koru sačuvajte. Za ovaj recept sam upotrebila koru od 5 pomorandži i 3 limuna.
Koru očistite i stavite u dublju posudu i nalijte vodom da budu prekrivne. Ostavite ih ovako potopljene 2 do 3 dana kako bi korice omekšale. Posle tog vremena ih ocedite dobro od vode i isecite na trakice ili kockice. U mom slučaju su sečene na trakice. Iseckane korice stavite u šerpu i sipajte kristal šećer da prekrije kore.
Stavite posudu sa korama na ringlu i zagrevajte ih dok šećer ne počne da se topi i korice počnu da se dinstaju. Možete da dodate 1/2 dl vode da se ne bi uhvatile za dno ali tada će te morati da ih duže dinstate jer voda treba da ispari. U mom slučaju to nije bilo potrebno jer sam to sve radila na nižoj temperaturi i kada se šećer otopio korice su se dinstale u njemu. Dinstajte ih tako sve dok ne ispari sva tečnost, otprilike nekih pola sata, mada to sve zavisi od količine i temperature na kojoj to radite.
Kada ispari sva tečnost i korice se kristalizuju izvadite ih na papir za pečenje. Raširite ih po papiru i ostavite tako da se osuše i ohlade. Ja sam moje sušila 2 dana. Naravno pokrijte ih isto papirom zbog prašine. 
Kada se potpuno osuše korice postanu hrskave. Skinite ih sa papira i spakujte u kutiju.
Možete ih koristiti za kolače ili da ih ovako grickate.













Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.