Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 2. јун 2016.

ČOKOLADNO CECINO SRCE














Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .

POTREBNE NAMIRNICE:

Za kore:

- 12 komada manjih jaja
- 250 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

- 750 ml kisele pavlake
- 200 g prah šećera
- 2 kašike tečne vanile
- 100 g Menaž čokolade
- 3 kašike kakao praha
- 300 g mlevenog Plazma keksa
- 200 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake

I još:
 
- 150 ml mleka + 50 g Menaž čokolade za kvašenje kora
- 4 kašike džema od kajsija

Za glazuru:

- 300 g Menaž čokolade
- 10 kašika mleka
- 3 kašike ulja

Za dekoraciju od šećera:

- 50 g šećera
- 25 g vode
- par kapi crvene boje za kolače




KORA




FILOVANJE












PRIPREMA:


Prvo pripremite papir za pečenje, na kojem će te izliti smesu za kore. Dno od kalupa u obliku srca stavite na papir za pečenje i olovkom obeležite kontura srca. Trebaju vam ovakva 3 papira. Crtajte sa zadnje strane papira. Koru pečete u plitkom plehu od rerne.

U dublju posudu izlomite jaja i dodajte šećer i vanilin šećer. Upotrebom manjih jaja dobijate na većoj količini belanaca nego da koristite 6 većih jaja. Mikserom umutite jaja u penastu masu koja ne curi.

Dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, mlevene orahe i ulje. Lagano promešajte i masu podelite na tri dela. 

Na pripremljen papir sa iscrtanim srcem sipajte trećinu testa i stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni oko 10 minuta da se peče. Možda i kraće vremena treba, što će te vi videti po vašoj rerni, jer kora je tanka i vrlo brzo bude gotova. 

Na ovaj način ispecite 3 kore. Pečene kore odvojite od papira za pečenje i sada uz pomoć obruča od kalupa u obliku srca koru isecite da bude pravilnog oblika, jer u toku pečenja se malo razlije.

Za fil u odgovarajuću posudu stavite kiselu pavlaku i prah šećer i tečnu vanilu i promešajte uz pomoć žice za mućenje. Posebno umutite šlag krem i sve spojite. Fil podelite na 2 dela i u jedan stavite omekšalu Menaž čokoladu a drugi neka ostane beo. U deo sa čokoladom dodajte plazma keks i kakao prah da pojačate boju i ukus krema.

Pomešajte mleko i čokoladu i  otopite da dobijete čokoladno mleko. Ovim će te kvasiti kore.

Na tacnu stavite prvu koru, pokvasite je čokoladnim mlekom i nanesite polovinu čokoladnog krema. Preko stavite beli krem. Ovo ponovite još jednom. Treću koru samo pokvasite čokoladnim mlekom. Tortu namažite okolo čokoladnim filom.

Treću koru namažite razredjenim džemom od kajsija u tankom sloju. Džem razredite sa kašikom vode.

Glazuru napravite tako što u šerpicu stavite izlomljenu Menaž čokoladu i mleko i zagrevajte na tihoj vatri da se čokolada otopi i poveže sa mlekom. Ako je čokolada previše gusta dodajte još mleka da dobijete tečnu čokoladu koja se lepo razliva. Na kraju umešajte ulje ili puter. Glazuru prelijte preko torte i pustite da se sliva preko ivica. Kada se glazura malo stegla nožem pravite poteze po stranici torte od dole prema gore da bi se krem podigo prema ivici torte i napravio nepravilnu ivicu.

Tortu dodatno ukrasite šećernim ukrasima u crvenoj boji. Šećer sa malo vode zagrejte i dodajte crvenu boju. Šećer ne treba da se skroz otopi. Na papir za pečenje toplu masu stavljajte u obliku kapljica pomoću male kašičice i ostavite da se ohladi. Crvene tufnice poslažite po torti okolo. Ostatak šećera dodatno zagrejte da se otopi i time prelijte tortu preko čokolade. 

Ovaj deo sa šećerom možete da preskočite i da ukrasite tortu po vašem ukusu.

Tortu ostavite u frižideru do sutradan, da se ohladi i ukusi povežu. 

Secite tortu na parčiće i poslužite.


















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.