Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 21. јун 2016.

KANDIRANE KORICE OD JUŽNOG VOĆA
 
 Recept učestvuje u igrici  ajme koliko nas je  .Kada pojedete pomorandžu, limun, mandarinu ili grejp korice nemojte bacati. Možete sami da napravite kandirane korice koje će te da upotrebite da obogatite kolač ili da ih grickate ovako i time se lepo zasladite.POTREBNE NAMIRNICE:


- kore pomorandže, limuna, mandarine, grejpa
- šećer kristal
PRIPREMA:


Kada pojedete pomorandžu ili neko drugo južno voće kao mandarine, limun ili grejp koru sačuvajte. Za ovaj recept sam upotrebila koru od 5 pomorandži i 3 limuna.
Koru očistite i stavite u dublju posudu i nalijte vodom da budu prekrivne. Ostavite ih ovako potopljene 2 do 3 dana kako bi korice omekšale. Posle tog vremena ih ocedite dobro od vode i isecite na trakice ili kockice. U mom slučaju su sečene na trakice. Iseckane korice stavite u šerpu i sipajte kristal šećer da prekrije kore.
Stavite posudu sa korama na ringlu i zagrevajte ih dok šećer ne počne da se topi i korice počnu da se dinstaju. Možete da dodate 1/2 dl vode da se ne bi uhvatile za dno ali tada će te morati da ih duže dinstate jer voda treba da ispari. U mom slučaju to nije bilo potrebno jer sam to sve radila na nižoj temperaturi i kada se šećer otopio korice su se dinstale u njemu. Dinstajte ih tako sve dok ne ispari sva tečnost, otprilike nekih pola sata, mada to sve zavisi od količine i temperature na kojoj to radite.
Kada ispari sva tečnost i korice se kristalizuju izvadite ih na papir za pečenje. Raširite ih po papiru i ostavite tako da se osuše i ohlade. Ja sam moje sušila 2 dana. Naravno pokrijte ih isto papirom zbog prašine. 
Kada se potpuno osuše korice postanu hrskave. Skinite ih sa papira i spakujte u kutiju.
Možete ih koristiti za kolače ili da ih ovako grickate.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.