Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 23. јун 2016.

BUHTLE SA DŽEMOM OD ŠUMSKOG VOĆA












Već sam pravila buhtle ali su ove malo drugačije jer je postupak izrade testa malo drugačiji a puter im daje poseban ukus. 

Ove buhtle su pravljene za konferenciju o hrani i vinu MOJA KRAVICA-FOOD TALK  2016.  u saradnji sa firmom Lesaffre i Mesimo zajedno, koja proizvodi ALFA kvasac.









POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 kg + 100 g brašna meko T-400
- 2 komada jaja
- 1 kašika kristal šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kocka Alfa kvasca
- pola šolje tople vode
- 1 šolja mleka
- 1 šolja jogurta
- 1 kašičica sirćeta
- 150+50 g putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- po potrebi džem (ja sam koristila džem od šumskog voća)
- po potrebi šećer u prahu


























PRIPREMA:


U duboku posudu za mešenje staviti kilogram brašna i u sredini napraviti malo udubljenje i izdrobiti kvasac te dodati šećer.

Dodati toplu vodu i malo promešati.

Ostaviti da se kvasac rastopi i smesa zapeni.

Dodati jaja, puter, mleko, jogurt, sirće, so i sve ručno ili mikserom, nastavci za testo, umutiti testo koje treba da bude dosta meko ali da se odvaja od zidova posude. Po testu sipati ulje, pokriti i ostaviti da se duplira.

Testo nemojte da mesite posle narastanja. Rukom kidajte male komade testa i razvucite ih rukom i na sredinu stavite kašičicu džema. Spojite krejeve da džem ne bi iscureo tokom pečenja. 

Loptice slažite u pleh ili vatrostalnu činiju koju ste prethodno namazali rastopljenim puterom i svaku provaljajte kroz puter u plehu. Složite ih tako da spojevi budu dole i jednu uz drugu.

Kada ste napunili pleh buhtle namažite otopljenim puterom i pospite prah šećerom.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni. Kada porumene izvadite ih i namažite razmućenim jajetom sa malo putera. Vratite u rernu na par minuta, samo pazite da vam ne pregore. Moje malo jesu jer nisam bila obazriva.

Izvadite pleh iz rerne i pokrite buhtle ubrusom i ostavite da se prohlade.

Prohladjene buhtle razdvojite, pospite prah šećerom i poslužite.

Buhtle ne moraju da se mažu dodatno jajetom ako ne volite. Dovoljno je to što ste ih premazali pre pečenja puterom i posuli šećerom u prahu. Posle pečenja namažite ih ponovo puterom i ostavite da se ohlade.
Da vam džem ne bi cureo tokom filovanja stavite ga prethodno u zamrzivač. Postaće čvrst ali i dalje maziv i lako će te ga kašičicom zahvatati. 
Koristila sam pravi puter, koji može da se kupi u mlekari na svakoj većoj pijaci.











Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.