Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 10. јун 2016.

LAŽNA HELJDO PITA SA JOGURTOM












Heljda je izuzetno zdrava žitarica i treba je koristiti češće u ishrani. Ova pita je obogaćena heljdom a pravljena je sa običnim korama za pitu i jogurtom. Umesto jogurta možete da upotrebite kefir, kiselo mleko ili kiselu pavlaku. Odličnog je ukusa i oni koji vole heljdu obožavaće je.











POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 pakovanje kora za pitu (12 listova)
- 3 komada pačjih jaja
- 4 komada kokošjih jaja
- 2 veze mladog luka (samo pera)
- 5 dl jogurta
- 1 šolja integralnog heljdinog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica sitne morske soli
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike semena lana




FIL ZA PITU




FILOVANJE I PEČENJE PITE




GOTOVA PITA






PRIPREMA:


Uzeti dublju činiju i u nju staviti iseckana pera od mladog luka. Dodati jaja, ulje i so i ručno žicom umutiti. Dodati jogurt i opet promešati da se sve sjedini. Umešati heljdino brašno i sodu bikarbonu.

Uzimati po tri kore i na poslednju koru sipati četvrtinu fila i namazati po celoj kori. Uviti u rolat i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Ovako uraditi još tri puta i kore slagati u pleh nastavljajući koru na koru. Dobićete 4 rolata. U mom slučaju je bio pleh pravougaoni a vi možete da koristite i okrugli ili kakav imate, samo je poželjno da bude manji i dovoljno dubok. Od mase za filovanje odvojite 1 šolju fila ali bez pera od luka, jer će vam trebati da prelijete napravljene rolate.

Rolate prelijte masom koja vam je ostala od filovanja kora i pospite lanom. Dok pravite pitu zagrejte rernu na 180 C stepeni. Stavite složenu pitu da se peče dok ne porumeni. Izvadite pleh iz rerne, pokrite ga i ostavite da se malo prohladi.

Izvaditi pitu na tacnu, secite na kocke i poslužite dok je još topla.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.