Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 25. март 2020.

POSNI KOLAČ S KOKOSOM















Interesantan kolač sa kokosom, preliven čokoladom a u posnoj varijanti sigurno će vam se dopasti a nije ni malo zahtevan za pravljenje.

Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.  
                              .

Priprema: 5 + 15 minuta
Pečenje: 30 minuta
Za 12-15 parčića


POTREBNE NAMIRNICE:

Za koru:

- 2 kašike čia semenki + 4 kašike tople vode
- 150 g šećera
- 200 ml mleka od kokosa
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica prašak za pecivo 
- 2 kašike C kakao prah 

Za fil:

- 500 ml mleka od kokosa
- 100 g C kokosovo brasno
- 6 kašika šećera
- 1 kesica C vanilin šecer
- 4 kašike C psenicni griz

Za glazuru:

- 100 g posne crne čokolade
- 3-4 kašike ulja









PRIPREMA:

Prvo uključite rernu na 200 C stepeni da se zagreva.

Potopiti čia semenke u toploj vodi i ostaviti oko 15 minuta da nabubre.

Sada skuvati fil tako što u mleko od kokosa dodati šećer, kokos i griz i staviti na ringlu da se skuva i dobije gusta kaša ( kada se kašikom prodje kroz fil treba da se vidi trag). Skloniti sa ringle i ostaviti sa strane dok se napravi kora.

U odgovarajuću posudu staviti natopljene čia semenke, šećer, mleko od kokosa i ulje pa sve to dobro umutite mikserom da se šećer otopi.
Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro ujednačiti. Testo podeliti na dva dela i u jedan stavite kakao.

U manji pleh, koji je obložen papirom za pečenje sipati prvo tamni deo i staviti u zagrejanu rernu na 10 minuta da se uhvati korica.

Izvaditi polu pečenu koru i naneti fil od kokosa i griza. Preko rasporediti svetli deo testa i vratiti u zagrejanu rernu i nastaviti pečenje još oko 20 minuta. Za svaki slučaj proverite koru uz pomoć čačkalice.

Pečen kolač osloboditi od papira i preliti glazurom koja se pravi od čokolade i ulja tako što se istopi na pari.

Ostaviti da se kolač ohladi.

Seći na kocke i poslužite.





 







Prijatno!










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.