Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 21. јун 2016.

KOCKE SA MAKOM I KANDIRANIM KORICAMA JUŽNOG VOĆA













Ovaj jednostavni kolač od maka obogaćen kandiranim koricama pomorandže i limuna je neodoljivog ukusa i kada ga probate nećete moći da mu odolite.





POTREBNE NAMIRNICE:

- 4 žumanca
- pola šolje (2dl) fruktoze u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šolja jogurta ili mleka
- pola šolje ulja
- 1,5 šolja oštrog brašna T-400
- 100 g maka nemlevenog
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šolja KANDIRANE KORICE OD JUŽNOG VOĆA

















PRIPREMA:


U duboku posudu stavite žumanca, ostala su mi od jela koje sam spremala, fruktozu i vanilin šećer i sve kašikom promešajte. Dodajte ulje i jogurt i sve dodatno promešajte da se sjedini. U smesu dodajte brašno, mak i prašak za pecivo i dobro promešajte da se dobije masa za kocke gušća nego za palačinke.
Pripremite manji pleh i obložite ga papirom za pečenje. Sipajte smesu od maka i preko poredjajte 
KANDIRANE KORICE OD JUŽNOG VOĆA
Stavite kolač u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče. Kada porumeni, meni je trebalo oko 20 minuta jer je kolač bio tanak, a vi najbolje poznajete svoju rernu pa se prema tome i upravljajte.
Pečen kolač izvadite iz rerne i pokrite ubrusom i ostavite da se malo prohladi. 
Kolač seći na kocke, posuti po želji prah šećerom i poslužiti.
















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.