Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 14. август 2019.

ZVEZDICE S TIKVICAMA
















Ove simpatične zvezdice mogu da zamene mini projice i male slane zalogaje. Napravljene su s tikvicama a pošto je sada sezona tikvica treba to iskoristiti što više. Nama su se dopale pa isprobajte, nećete se pokajati.

Recept je uradjen u saradnji sa  C Slatka tradicija.










Priprema: 15 minuta
Pečenje: 20-25 minuta
Za 32 zvezdice


POTREBNE NAMIRNICE:

- 400 g mlade tikvice
- 2 komada jaja
- 1 kašičica soli
- 100 g C psenicni griz
- 100 g pšeničnog belog brašna
- 50 g mekog speltinog brašna
- 50 ml jogurta
- 70 ml ulja
- 2 kašike vrhom pune kisele pavlake
- 1 kesica prašak za pecivo 
- 300 g sira 
- susam za posipanje












PRIPREMA:

Mlade tikvice nije potrebno ljuštiti samo je operite, odstranite peteljku i obrišite. Tikvicu izrendajte na rende krupnije ili u multi praktiku. 
U odgovarajuću posudu stavite tikvice i sve navedene sastojke osim sira. Sve dobro uz pomoć žice ili kašike dobro sjedinite. Na kraju umešajte sir.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje i složite silikonske zvezdice. U svaki kalupčić sipajte po 1 kašiku smese. Odozgo pospite svaku susamom.
Dok pripremate smesu za zvezdice uključite rernu, opcija sa toplim vazduhom, da se zagreje na 180 C stepeni. Stavite pleh sa zvezdicama u zagrejanu rernu i pecite oko 20-25 minuta, pazite da vam ne pregore jer čim porumene gotove su, tako da vreme pečenja zavisi od vaše rerne.
Kada zvezdice porumene izvadite pleh iz rerne, ostavite desetak minuta da se prohlade pa svaku zvezdicu izvadite iz kalupa na tacnu. 
Poslužite tople ili hladne i uživajte.



















Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.