Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 29. август 2019.

VOĆNI KOLAČ OD VIŠE VRSTA VOĆA


















Leto je i pošto ima dosta svežeg voća najviše volim da pravim voćne kolače. Jednostavni su za pripremu a začas imate poslasticu. Voće možete da kombinujete ili da koristite samo jednu vrstu. Ovaj put sam koristila tri vrste voća kupine, smokve i breskve i to sve iz mog voćnjaka.

Post je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija









Priprema: 5 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 18 parčića



POTREBNE NAMIRNICE:

- 3 komada jaja
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml kefira
- 100 ml mleka
- 160 g brašna oštrog
- 1 kesica C vanilin šecer
- 1 kesica prašak za pecivo
- 300 g kupina
- 100 g smokve
- 100 g breskve
- 1 kesica C puding sa ukusom vanilina
- 1 kašika  C slatki kakao 
- 1 kašika ulja 
C šecer u prahu za posipanje
















PRIPREMA:


U odgovarajuću posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i žicom ručno umutiti. Dodati ulje i kefir sa mlekom pa sve promešati. Na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo. Testo podeliti na dva dela veći i manji pa u manji umešati slatki kakao pomešan sa uljem.

Voće oprati i ocediti. Smokve i breskve iseći na krupne komade. U voće dodati prah od pudinga sa ukuusom vanile i promešati viljuškom. Sipati voće u žuti deo testa i promešati. Izliti u manji pleh obložen papirom za pečenje. Preko rasporediti smesu sa kakaom. 

Staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 40 minuta. Pečen kolač izvaditi i zajedno sa papirom prebaciti na kuhinjsku krpu. Kada se kolač ohladi uklonite papir, isecite na kocke ili po želji i poslužite. Ja sam samo posula šećerom u prahu, mada može da se doda šlag ili sladoled.




















Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.