Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 22. јул 2016.

KAJGANA SA CRNIM LUKOM











Kajgana je tako jednostavno jelo od jaja i drugih dodataka po vašem ukusu. Meni je omiljena kajgana sa crnim lukom.





POTREBNI SASTOJCI:


- 300 g crnog luka
- 8 komada jaja
- 1 kašičica kurkume u prahu
- po ukusu sitne morske soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašika sušenog ili svežeg seckanog vlašca























PRIPREMA:


Crni luk očistiti, oprati, preseći na pola pa iseći na režnjeve. 
U tiganj staviti maslinovo ulje, crni luk i posoliti. Pržiti na slabijoj temperaturi da luk postane staklast.
Sada dodati kurkumu u prahu i sve propržiti još par minuta.
Posebno izlomiti jaja i umutite ih viljuškom ili žicom ali samo tek toliko da razbijete žumanca.
Jaja preliti preko luka i ostaviti na nižoj temperaturi da se jaja ispreže. Nemojte ih pržiti dugo jer jaja treba da ostanu polu živa. 
Pospite odozgo ovsene pahuljice i promešajte.
Kajganu izručite na tanjir i pospite seckanim vlašcem
Služiti toplo kao glavno jelo uz salatu po želji.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.