Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 06. април 2016.

DOMAĆA NUTELA NA MOJ NAČIN













Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .



POTREBNE NAMIRNICE:



- 250 ml slatke pavlake (Imlek plava)
- 3 kesice vanilin šećera
- 100 g Menaž čokolade
- 3 kašike fruktoze
- 3 kašike kakao praha
- 1/2 bočice ekstrata sa ukusom lešnika


















PRIPREMA:



U šerpicu odgovarajuće veličine stavite slatku pavlaku, vanilin šećer i fruktozu. 

Stavite na ringlu, neka bude niža temperatura, i zagrevajte. 

Dodati komade čokolade i kakao prah. 

Mešajte sve dok se ne dobije glatka masa kao glazura od čokolade. 

Dodajte ekstrat, promešajte i sipajte u teglicu. 

Ostavite da se ohladi. Zatvorite i stavite u frižider. 

Rok trajanja je kao i rok slatke pavlake, koji je označen na ambalaži. 

Dobićete namaz koji je skoro identičan nuteli, prijatnog ukusa i lepo maziv. 

Koristite ga za mazanje na palačinke, hleb ili jedite ovako kada želite da se zasladite.

Od ove količine izadju 2 male teglice.











Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.