Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 18. септембар 2015.

SLATKA PICA

















POTREBNE NAMIRNICE:


Za testo:


 -  600 g brašna
- 250 ml tople vode
- 200 ml kiselog mleka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica žutog šećera od trske
- 1 kašičica morske soli
- 1 kesica suvog kvasca


Za filovanje:


 - SLATKO OD ČERI PARADAJZA




I još:

- vanilin šećer
- kokosovo brašno
- 4 lista rozetle







PRIPREMA:







Za testo:

U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, suvi kvasac i sve dobro promešati varjačom. Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo. Dodati ulje i sve dobro umešati. Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira. Testo ponovo promešati. Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja. Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora.






Filovanje:

Na pripremljeno testo za slatku picu ravnomerno rasporedite čeri paradajz iz slatka i pospite izmedju sirupom iz slatka. Ostaviti desetak minuta da testo nadodje i stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do deset minuta, možda i pre, pratite da vam ne izgori. Pečenu picu izvadite iz rerne i dodatno je pospite sirupom iz slatka i sa kašičicom kokosovog brašna. Ukrasite listovima rozetle. 
Picu iseći na 4 dela i poslužite uz dodatno posipanje kokosomi vanilin šećerom ili sirupom iz slatka.











Vi možete da koristite za filovanje slatke pice voće po želji sveže ili već tretirano.











Prijatno!




Kako se pravi testo za picu možete videti ovde TESTO ZA PICU

Kako se pravi slatko od čeri paradajza možete videti ovde  SLATKO OD ČERI PARADAJZA

 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.