Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 25. септембар 2015.

HLEB OD HELJDINOG I KUKURUZNOG BRAŠNA












POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 šolje integralnog heljdinog brašna VEGA ADM
- 1 šolja brašna od pečene heljde
- 2 šolje žutog ili belog integralnog kukuruznog brašna VEGA ADM
- 2 šolje crnog brašna tip 950
- 2 kašike susama
- 1 kašičica mlevenog kima 
- 1 kašičica morske soli
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 l surutke ili tople vode











PRIPREMA:


U odgovarajuću činiju staviti sve suve sastojke i žicom promešati. Dodati ulje i surutku i sve dobro ujednačiti da se dobije žitko testo.
Pokriti i ostaviti da stoji najmanje 2 do 3 sata. Može sve ovo da se uradi uveče a ujutru da se peče. 
Povremeno promešati dok stoji testo. Za to vreme pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje.
Odstojalo testo promešajte, izlite u pripremljen pleh i stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče. Ako nemate rernu sa parom stavite u rernu posudu sa vodom koja će se zagrejati u toku pečenja i praviti paru. Peče se tačno 60 minuta, tako da obavezno pogledajte na sat kada pleh stavite u rernu.
Pečen hleb izvadite iz rerne i pleha zajedno sa papirom. Odvojite ga od papira ali neka ostane na njemu, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se ohladi.
Gornja korica će malo pući pa da bi ga lakše sekli okrenite ga naopačke.
 Moj hleb je malo tanji i podseća na pogaču,  jer nevolim "debelo" testo a tako mi je i lepše i zgodnije za sečenje.








Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.