Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 17. септембар 2015.

BAJADERA









POTREBNE NAMIRNICE:

- 400 g šećera
- 8 kašika vode
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g margarina
- 3 rebra Menaž čokolade
- 1 kesica vanilin šećera


Za glazuru:

- 1 kašika šećera
- 3 kašike vode
- 4 štangle Menaž čokolade
- 1 kašičica ulja

















PRIPREMA:


Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, orahe i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi. 
Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati rastopljenu Menaž čokoladu.
Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke da bi lakše poravnali koru od oraha.
Sada napraviti glazuru od Menaž čokolade, šećera, vode i ulja tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu.
U mom slučaju sam polovinu bajadere posula krupno mlevenim orasima tako da imate 2 vrste bajadera.
Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.











Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.