Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 28. јул 2015.

PUNJENI ŠAMPINJONI












POTREBNI SASOTJCI:


- 800 g šampinjona većih
- 100 g sušene slanine
- 1 kašika sušenog povrća mlevenog
- po ukusu morske soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika kurkume
- 1 kašika susamove soli
- 100 g kačkavalja






















PRIPREMA:


Od 20 šampinjone odvojiti drškice.
Drškice iseckajte sitno.
Suvu slaninu  iseckati na sitne kockice.
U tiganj stavite kockice slanine i propržite da postane hrskava. Slanina će se otopiti ali nemojte da je odlivate.
Dodajte seckane drškice šampinjona i zajedno propžite.
Začinite i sklonite sa vatre da se nadev malo prohladi.
Šeširiće puniti nadevom i složiti u tepsiju odloženu papirim za pečenje.
Ostatak šampinjona koji su sitniji stavite u istu tepsiju i začinite istim začinima kao i fil kojim ste punili šeširiće šampinjona. Prelijte šampinjone maslinovim uljem.
Stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se zapeku.
Kada porumene pospite ih krupno rendanim kačkavaljem.
Poslužite tople kao prilog uz povrće. U mom slučaju sam is poslužila uz tikvice po mom receptu TIKVICE HARMONIKA.




















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.