Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 27. јул 2019.

KAŠA OD BRESKVE













Krenula je sezona breskvi i ove godine su lepo rodile. Iskoristite to i napravite kašu od breskvi, koju možete višestruko da upotrebite. Može da bude dodatak uz kolače, u krem za kolače, sladoled, smuti, voćni puding, voćni jogurt, za mazanje na hleb a može da bude i gusti sok ako dodate odredjenu količinu vode i meda. Budite maštoviti i iskoristite na najbolji način ovu predivnu voćkicu. Spremljena na način, koji ću vam opisati u receptu, može da se sačuva i za zimski period.









POTREBNE NAMIRNICE:

- 5 kg breskve














PRIPREMA:


Breskve operite i poparite vrelom vodom da bi lakše skinuli ljusku. Očistite ih od ljuske i koštica i isecite na manje komade.

Stavite voće u odgovarajuću posudu i usitnite štapnim mikserom u kašu.

Kašu od breskve preručite u lonac i stavite na ginglu da prokuva. Pustite da provri pa smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 minuta. Za to vreme mešajte kašu da vam ne zagori.

Vruću kašu sipajte u sterilisane tegle do vrha i odmah zatvorite metalnim poklopcima. Tegle okrenite naopako, na poklopac, pokrite i ostavite da se ohlade.

Kada se ohlade tegle vratiti u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

U uvodu sam navela na koji način možete da iskoristite kašu od breskve. Ja sam je već koristila kao dodatak sladoledu, za sok i kašica za mog unuka.











Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.