Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 4. август 2018.

VOĆNI KOLAČ SA JABUKAMA














Voćni kolač koji se lako pravi i ne treba vam puno namirnica i vremena a da za čas dobijete poslasticu za vaše ukućane ili inznenadne goste.



POTREBNE NAMIRNICE:

- 4 jabuke
- 2 kašike putera
- 3 kašike kristal šećera
- 1-2 kašičice cimeta u prahu
- 3 komada jaja
- 150 g kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 2 dl kisele pavlake
- 100 g pšeničnog griza
- 100 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- kokos
- listići nane







PRIPREMA:

Prvo uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.
Zatim očistite jabuke i isecite na tanke listiće.
Kalup u kojem će se peći kolač podmažite puterom i pospite kristal šećerom. Poredjajte jabuke u krug da popunite kalup. Pospite odozgo cimet i stavite da se jabuke propeku i šećer otopi.
Za to vreme umutite patišpanj.
Izlomite jaja u dublju posudu i dodajte šećer i vanilin šećer. Umutite mikserom penasto. Dodajte ulje muteći i dalje. Zatim dodajte pavlaku i sve promešajte mikserom najmanjom brzinom. Na kraju dodajte griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Izvadite jabuke iz rerne i preko sipajte testo. Vratite u rernu da se kolač ispeče. 
Posle nekih 20 minuta proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Čačkalica treba da bude suva.
Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.
Uz pomoć velikog tanjira preokrenite kolač tako da jabuke budu gore. Pospite kolač kokosom umesto šećerom u prahu i ukrasite listićima nane.
Kolač ako vam nije dovoljno sladak možete dodatno da pospete šećerom u prahu ili da ga poslužite uz šlag ili sladoled.











Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.