Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 23. јул 2018.

KOLAČ S KUPINAMA I KROMPIROM











Kolač pravljen sa krompirovim testom i kupinama. Iznenadiće vas odličan ukus testa kao i kolača u celini. Od ove količine mogu da se naprave 4 kolača. Ako vam je mnogo smanjite količinu namirnica jer i ja sam napravila ovaj kolač od 1/4 testa.








POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g #Danubius pšeničnog brašna T400 oštro 
- 120 g pahuljica od krompira
- 1 suvi kvasac
- 1 kašika šećera
- 3 dl tople vode
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 dl kefira
- 100 g kupina
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike žutog šećera od trske














PRIPREMA:

Potopite kvasac, šećer i pola tople vode. Kada kvasac zapeni dodajte Danubius brašno, pahuljice od krompira, so, ulje i ostatak vode. 

Mutite mikserom, nastavci za testo, sve dok ne dobijete kompaktno testo koje se odvaja od posude.

Ako je potrebno u toku mućenja dodajte još malo brašna. 

Ostavite testo pola sata da odmori. 

Pospite testo brašnom, jer je lepljivo i mekano. 

Od ove količine testa odvojite 1/4 i podelite na dva dela. 

U dugaljasti pleh stavite pokvašen papir za pečenje i na dno rasporedite prvi deo testa. 

Složite kupine i pospite vanilin šećerom. 

Preko rasporedite drugi deo testa. 

Pospite vanilin šećer i žuti šećer od trske. 

Ostavite oko 30 minuta da odmori. 

Stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni sa toplim vazduhom, i pecite dok ne porumeni. 

Izvadite iz rerne i kalupa. 

Kada se prohladi iseći i poslužiti. 

Možete da kolač pospete šećerom u prahu, ja nisam, ovako mi je taman po mom ukusu. 

Pošto vam ostane još testa možete da ga upotrebite za pravljenje loptica, pogačica ili već po želji.

Ako vam je lakše vi podelite namirnice za testo u količini 1/4 , jer vam toliko treba za kolač.














Prijatno!



 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.