Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 24. март 2021.

 

ŠTRUDLA SA DŽEMOM I ROGAČEM

 

 




Jedna jako interesantna štrudla jer ima 2 fila, rogač i džem od kajsija. Probajte, sigurno će vam se dopasti.

 

 




Potrebno je za testo:

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica šećera

270 ml toplog mleka

80 ml ulja

2 pune šolje brašna (2,5 dl)

1 kašičica soli

2 komada jaja

 

Potrebno je za fil od rogača:

2,5 dl mleka

4 kašike šećera

1 kesica vanilin šećer

3 kašike griza

3 pune kašike rogača mlevenog

50 g suvog groždja

 

Potrebno je za fil od džema:

300 g džema od kajsija 




Priprema:


Testo napraviti klasično od navedenih sastojaka, mesiti ručno ili mikserom nastavci za testo, da se ne lepi. Pokriti i ostaviti testo da se udupla.

Dok testo nadolazi napraviti fil od rogača. Sipati mleko u šerpu, dodati šećer i vanilin šećer i griz te skuvati. U gotovo umešati rogač i suvo groždje. Ostaviti da se ohladi.

Nadošlo testo malo premesiti i podeliti na 4 dela. Za svaku štrudlu trebaće vam po 2 kore. 

Testo razvući u pravougaonik i namazati filom od rogača. Drugu jufku razvući isto i prebaciti je preko testa sa rogačem i namazati džemom od kajsija. Urolati štrudlu. 

Isto uraditi i sa druge 2 jufke. Staviti ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti nekih 10 minuta da nadodju i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni oko 20 minuta.

Pre pečenja nisam ih ničim mazala a posle pečenja pokriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade pa poslužiti.

 


 

Prijatno!

 

 



 


 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.