Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 23. мај 2016.

GRKLJANČIĆI SA JOGURTOM







Ako ne znate šta će te na brzinu da spremite za doručak ili večeru, evo nečeg jako jednostavnog i brzo se sprema a ove namirnice uvek imate u frižideru.












POTREBNE NAMIRNICE:

- 400 g grkljančića (šuplje kratke makarone)
- 1 l jogurta
- 6 komada jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 male kašičice soli
- 2-3 kašike susama
- kečap za serviranje















PRIPREMA:


Uzeti vatrostalnu činiju i staviti na dno 2 kašike maslinovog ulja i izručiti iz kese sirove grkljančiće.

Posebno u odgovarajućoj posudi izlomiti jaja, dodati so i ostatak ulja i viljuškom umutiti jaja da se razbiju žumanca i sjedine sa uljem.

Uliti jogurt i sve dobro promešati. 

Ovu masu od jogurta i jaja sipati preko grkljančića. Malo promešati da svaki upije tečnost.

Ako je potrebno dodajte još malo jogurta jer grkljančići treba da budu prliveni. Tokom pečenja oni upiju svu tečnost. 

Odozgo posuti susamom i staviti u rernu na 200 C stepeni da se zapeku. 

Kada porumene izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohlade.

Seći na parčad, preliti kečapom i poslužiti dok je još toplo.















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.