Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 13. мај 2016.

ČORBA SA ĆUREĆIM MESOM I ŠARGAREPOM














POTREBNE NAMIRNICE:





-          ½  ćurećeg  belog  mesa
-          300g šargarepe sečene na kolutiće
-          peršun list
-          kisela pavlaka
-          suvi biljni začin, so
-          balzamiko sirće
























PRIPREMA:


U duboki lonac stavite oko 2 litre vode da prokuva. Dodajte ćureće belo meso isečeno na manje komade, šargarepu, so, glavicu crnog luka malo prepečenu na ringli. Ako je potrebno dodati još malo vode jer meso i povrće treba da budu prekriveni vodom. Ostaviti da se kuva dok meso i šargarepa ne omekšaju. Sada skloniti sa ringle i izvaditi iz čorbe meso. Kada se prohladi iseći meso na kocke i sve vratiti u vodu u kojoj se kuvalo. Pustiti da prokuva, začiniti suvim biljnim začinom i balzamiko sirćetom po sopstvenom ukusu. Poslužiti toplo uz kiselu pavlaku. 











Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.