Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 26. мај 2016.

ČOKOLADNO SRCE SA JAFOM I MENAŽ ČOKOLADOM






Recept učestvuje u igrici  ajme koliko nas je  .











POTREBNE NAMIRNICE:

Za koru:

- 6 komada jaja
- 250 g šećere
-300 g brašna
- 100 g Menaž čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
- 10 kašika hladne vode
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli

Za fil:

-  500 g praha za šlag krem od vanile
- 500 ml mleka (možda i manje, pratite uputstvo na kesi)
- 100 g Menaž čokolade
- 250 g margarina za filove
- 200 g prah šećera
- 2 kašike tečne vanile
- 200 g lešnika
- 100 g plazma keksa mlevenog
- 1 pomorandža - kora i sok
- 1 limun - sok
- 1 pakovanje jafa keksa
- 1/2 tegle džema od kajsije

Za glazuru:

- 200 g Menaž čokolade
- 8 kašika mleka
- 30 g margarina

I još je potrebno:

- 100 g čokoladnog suvog groždja
- 1 kašika čokoladne mrvice




KORA





FILOVANJE









PRIPREMA:

Prvo pripremite kalup u obliku srca tako što ga obložite papirom za pečenje. 

U jednu posudu staviti žumanca a u drugu belanca. Žumance umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom uz postepeno dodavanje hladne vode, kašika po kašika. Dodajte omekšalu Menaž čokoladu i promešajte da se sjedini. Umešajte brašno i prašak za pecivo. Belanca posebno umutite sa prstohvatom soli u čvrst šam i lagano uz pomoć lopatice umešajte u prethodnu smesu. Testo izlite u kalup i stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče oko 30 minuta. Koru proverite pomoću čačkalice da li je pečena. Izvadite je iz rerne i kalupa i ostavite da se ohladi. Odvojite papir i koru presecite dva puta vodoravno da dobijete 3 kore.

Za fil umutite omekšali margarin sa prah šećerom i vanilom. Dodajte lešnike i plazma keks, rendanu koru pomorandže. Posebno umutite šlag krem i omekšalu Menaž čokoladu. Od šlag krema odvojite deo za ukrašavanje a ostatak pomešajte sa prethodnom smesom.

Na tacnu stavite prvu koru i pokvasite je sokom od limuna i pomorandže. Koru premažite sa nekoliko kašika džema od kajsije i nanesite trećunu fila. Opet stavite drugu koru i ponovite sve. Treću koru namažite delom fila i složite jafa keks umočen u mleko okrenut čokoladom prema gore. Preko jafa keksa nanesite ostatak fila i istim filom obložite celu tortu. Preko nanesite tanak sloj džema od kajsije da bi glazura mogla lepo da se razlije.

Za glazuru Menaž čokoladu otopite sa mlekom da se lepo sjedini i dodajte margarin. Prelite tortu i ostavite da se glazura stegne. Od čokoladnog šlag krema, koji ste ostavili za ukrašavanje, ukrasite tortu sa strane i odozgo. Dodajte čokoladno suvo groždje, čokoladne mrvice i rendanu koru narandže.

Tortu stavite da se hladi. Pripremite je dan ranije.

Ohladjenu tortu sutradan isecite i poslužite.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.