Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 11. јануар 2016.

ŠLAG TORTA SA BANANAMA








Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .









 Za ovu tortu sam koristila gotove kore a vi možete da napravite kore sami po klasičnom receptu za patišpanj, koji već koristite ili recept za kore pogledajte ovde -OSNOVNI PATIŠPANJ ZA TORTU .









POTREBNE NAMIRNICE:


Za kore:

- 2 žute kore okrugle
- 2 braon kore okrugle 







Za fil:

- 1 kantica od 700 ml kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike tečne vanile
- 4 komada banana
- 100 g raznobojnih žele bombona
- 1 kutija keksa Banini Mini domaćica
- 250 g + 14 komada Banini keksa Gustav
- 200 g šlag krema
- 150 ml mineralne vode ili obične vode
- 100 g pečenih lešnika
- 300 ml slatke pavlake
- 2 kašike kakao praha
- 100 ml mleka


Za ukrašavanje:

- 1 kesica medenjak sa ukusom narandže Swisslion
- 2 kesice čokoladne bombone LOVE YOU Swisslion sa ukusom lešnika
- 1 pakovanje čokoladnih  prutića
- čokoladne mrvice












PRIPREMA:


Pripremiti kalup ili dublju šerpu odgovarajuće veličine u koju mogu da stanu okrugle kore, tako što je obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu nego što je kalup.
Napraviti filove.

Prvi fil:

Kiselu pavlaku, šećer u prahu i tečnu vanilu žicom umutiti u kompaktnu smesu. Dodati lešnike krupno mlevene, keks Banini Mini domaćica ceo i još oko 250 gr Banini Gustav keksa koji ste izdrobili rukama. Nemojte odmah dodati sav Gustav keks već postepeno da ne bi krem bio previše gust. Ovaj fil podelite na 2 dela.









Drugi fil:

Šlag krem i hladnu vodu umutite mikserom u gust krem. Dodajte banane iseckane na kolutiće i žele bombone iseckane na kockice.

Od oba fila pre dodavanja drugih sastojaka ostavite po 2 kašike.









Treći fil:

Slatku pavlaku izručite u odgovarajuću posudu i umutite mikserom. Dodajte kakao prah i sve dobro sjedinite.







Filovanje torte:

U pripremljen kalup stavite prvo žutu koru. Nanesite polovinu prvog fila sa keksom. 
Stavite sada čokoladnu koru. Preko stavite ceo drugi fil sa bananama.
Preko drugog fila stavite opet čokoladnu koru. Nanesite drugi deo prvog fila sa keksom.
Opet stavite žutu koru koju namažite šlagom koji ste odvojili pre pravljenja filova.
Sada nanesite sloj Banini Gustav keksa, koji ste prethodno umočili u mleko.
Preko sloja keksa prebacite višak folije i stavite u frižider do sutradan.












Tortu izvadite iz kalupa na tacnu tako što će te je okrenuti tako da sloj keksa bude dole. Sada celu tortu premažite trećim kakao filom i ukrasite. Ja sam koristila medenjake, čokoladne štapiće i bombone i čokoladne mrvice a vi to možete da uradite po svojoj želji.
Nafilovanu tortu vratite u frižider da se dodatno ohladi.
Seći na parčad i poslužiti.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.