Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 18. јануар 2016.

KROASANI SA KEFIROM












POTREBNE NAMIRNICE:


- 800 g brašna T-400
- 2/3 kesice suvog kvasca
- 40 g šećera
- 20 g soli
- 100 ml mleka
- 340 ml kefira
- 100 g + 100 g margarina
- 3 + 1 komada jaja
- susam za posipanje

















PRIPREMA: 


U dublju posudu sipati skoro svo brašno i suvi kvasac i promešati.
Dodati omekšali margarin, šećer, so, kefir,  jaja i mikserom, nastavci za testo, umesiti testo. 
Prvo mutite manjom brzinom a onda povećajte brzinu i mutite sve dok ne dobijete testo koje se ne lepi za posudu i ruke. Dodajte u toku mućenja mleko ali postepeno jer ako dodate više tečnosti moraćete da dodate i još brašna da bi dobili testo odgovarajuće strukture.
Testo pospite sa malo brašna, pokrite providnom folijom i ostavite da se udvostruči.
Naraslo testo izvadite na radnu površinu posutu sa malo brašna i lagano premesite testo.
Podelite testo na tri dela. Svako parče testa rukama oblikujte u loptu a zatim oklagijom razvucite na 0,5 cm debljine.
Testo isecite na uske trouglove. U mom slučaju su prvi bili malo širi a onda sam sekla na uže a duže trouglove, jer tako su lepši. Uvijajte kroasane od šire strane prema špicu i slažite ih u pleh obložen papirom za pečenje, gde ćete završetak da okrećete prema dole da se nebi kroasani otvorili u toku pečenja.
Kroasane slažite sa razmakom jer će dodatni narasti dok se testo odmara i u toku pečenja.
Namažite ih umućenim jajetom i na svaki kroasan stavite trun margarina i pospite susamom.
Sada uključite rernu da se zagreje na 200C stepeni, za to vreme testo će malo da naraste. Stavite kroasane da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Pazite da se ne prepeku.
Pečene kroasane izvadite  iz rerne i ponovo ih premažite otopljenim margarinom.
Ostavite da se prohlade i poslužite.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.