Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 08. октобар 2015.

VOĆNA TORTA SA POMORANDŽOM I MENAŽ ČOKOLADOM






Recept učestvuje u igrici   ajme koliko nas je .














     POTREBNE NAMIRNICE:





-          500 g šlag krema belog
-          500 ml slatke pavlake
-          500 g margarina
-         200 g šećera u prahu
-          2 kesice vanilin šećera
-          400 ml mleka
-          1,4 kg kisele pavlake (2 kantice)
-          84 komada keksa petitber
-          77 komada piškota
-          500 ml soka od narandže
-          ½ tegle džema od kajsije
-           2-3 pomorandže
-          1 bočica ekstrata od narandže
-          100 + 300 g Menaž čokolade























PRIPREMA:


U odgovarajućoj posudi umutiti 250 g margarina sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku i odvojiti deo za premazivanje torte spolja.
Šlag krem umutiti sa mlekom i sjediniti sa ostatkom umućene slatke pavlake, umućenim margarinom i kiselom pavlakom.
Ovu kremu podeliti na 3 dela i u jedan deo dodati ekstrat od narandže a u druga dva dela otopljene i prohladjene  100 g Menaž čokolade.
Posebno u šerpici na tihoj vatri ili pari otopiti 300 g Menaž čokolade sa margarinom da se dobije smesa kao za glazuru i držati je na toplom da se ne bi stegla.

Slaganje:

Na tacnu stavite 24 komada keksa petitber pokvašen sokom od narandže. Keks premazati otopljenom Menaž čokoladom i složiti red od 32 komada piškote umočene u sok od narandže. Piškote premazati otopljenom Menaž čokoladom.
Sada naneti polovinu fila sa Menaž čokoladom.
Ponovo staviti red od 24 keksa petitber pokvašen sokom od narandže i premazan razredjenim džemom od kajsije. Naneti fil sa ukusom narandže i poredjati na kockice iseckanu narandžu. Opet posuti razredjen džem od kajsije pa poredjati 24 komada keksa petitber nakvašen sokom od narandže i preliven otopljenom Menaž čokoladom.
Ponovo staviti red od 32 komada piškote pokvašene sokom od narandže i prelivene otopljenom Menaž čokoladom. Sada naneti drugi deo fila od Menaž čokolade. Preko poredjati po ivici 12 komada keksa petitber a u sredini 13 komada piškota, naravno pokvašene sokom od narandže.
Preko celu tortu namazati umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti čokoladnim suvim groždjem i korom od narandže ili po vašoj želji.
Staviti u frižider da se ohladi do sutradan.
Seći na parčad i poslužiti.















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.