Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

TROUGLOVI SA DUNJAMA







Recept je inspirisan kuvarigricom 

Domaćica meseca oktobra je Kristina sa bloga   Domaćica za vas a tema su dunje.











POTREBNE NAMIRNICE:


-          500 g kora za pitu
-          1 kg dunja očišćenih
-          po ukusu šećer
-          1 kesica vanilin šećer
-          200 ml biljne pavlake
-          2 + 2 kašike maslinovog ulja
-          po potrebi prah šećer za posipanje
















PRIPREMA:


Dunje očistiti i izrendati i staviti u malo vode, tek da ogreznu, sa šećerom da se kuvaju. Kada omekšaju i pretvore se u kašu skloniti sa ringle, preručiti u drugu posudu i kada se malo prohlade dodati vanilin šećer, 2 kašike ulja i biljnu pavlaku.
Kore preseći na 2 mesta po dužini da se dobiju trake.
Uzimati po 2 trake i na jedan kraj staviti kašiku mase od dunja.
Kore savijati u vidu trouglova.
Slagati u tepsiju u koju je stavljen papir za pečenje.
Svaki trougao premazati ostatkom ulja koje smo sipali u posudu u kojoj je bila masa od dunja.
Trouglove staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peku. Kada porumene gotovi su.
Izvaditi pleh iz rerne, malo poprskati hladnom vodom, pokriti kuhnjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Trouglove izvaditi u činiju i posuti prah šećerom i poslužiti.

Ne dodajem začine poput cimeta jer volim da se oseti ukus dunje.













Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.