Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

RUSKA SALATA SA POVRĆEM I SUVOM ŠUNKOM
















POTREBNE NAMIRNICE:




- 2 kese zamrznutog povrća za rusku salatu

- 1 kesa zamrznutog miks povrća sa kukuruzom

- 200 g suve šunke

- 300 g dimljena pileća prsa

- 300 g kiselih krastavaca

- 4 komada kuvanih jaja

- 500 g majoneza posnog

- 2 kašike dižon senfa














PRIPREMA:




Povrće staviti u vrelu vodu sa malo soli desetak minuta da se obari. Ocedite povrće i ostavite da se hladi.

Za to vreme suvu šunku i dimljena pileća prsa usitnite u secku, kuvana jaja očistite i iseckajte, krastavce usitnite u secku i sve ovo sastavite sa obarenim povrćem.

Dodajte majonez i senf i dobro promešajte da se sve sjedini.



Ne treba dodatno soliti jer svi sastojco već imaju dovoljno soli ali ako nije kiselo dodajte malo limunovog soka.



Ostavite u frižideru da se ohladi.



Servirati i ukrasiti krastavčićima i šargarepom iz turšije.













Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.