Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

PODVARAK













POTREBNE NAMIRNICE:



* 1 kg kiselog kupusa

* 1 glavica crnog luka

*100 g suve slanine ili šunke

*1 šoljica pirinča

*1 kašika sušeno mleveno povrće

* 2-3 lovorova lista

*1 kašičica belog luka u granulama

* po ukusu biber

*1 kašičica aleva paprika

*1 kašika pirea od paradajza

* nekoliko komada suve šljive bez koštica

* 1 kašika masti ili maslinovo ulje

* peršunov list


















PRIPREMA:



Kiseli kupus sitno iseckati ili usitniti u secku zajedno sa delom peršuna. Posebno obariti suve ćureće karabatake i usitniti, u mom slučaju sam pravila bez njih. Crni luk očistiti i iseckati i staviti da se uprži na masti ili ulju, po želji. Dodati kiseli kupus, dodati začine i ostaviti da se dinsta u poklopljenom sudu. Kada je kupus polu gotov preručiti ga u posudu u kojoj će se peći. Staviti  iseckano suvo meso i suve šljive, u ovom slučaju sam izostavila šljive jer ih trenutno nisam imala. Posuti pirinčem  naliti vodom da ogrezne. Staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se pirinač skuva i podvarak zapeče.Odozgo posuti obilno peršunom.

Služiti kao glavno jelo.



Savet: Ako ne volite suve šljive mogu da se izostave. Dodatno nisam dodavala so jer je kupus u mom slučaju bio dovoljno slan.
Možete da podvarak napravite bez peršuna, suvih šljiva ali sa suvom ćuretinom umesto svinjskog suvog mesa i slanine.










Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.