Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 11. октобар 2015.

KOLAČ SA JABUKAMA










POTREBNE NAMIRNICE:



- 150 g integralnog korn fleksa
- 500 g jabuka
-  250 g margarina
- 3 kašike žutog šećera od trske
- 100 g pudinga od vanile
- 5 dcl neutralne pavlake
- 50 g suvog groždja
-  1 kesica šlaga
- 1 kašičica cimeta



















PRIPREMA:


U manju tepsiju stavite papir za pečenje i na dno stavite 100 g integralnog korn fleksa.
Jabuke očistiti i iseći na tanje kriške i staviti preko sloja od korn fleksa. Prelite sa otopljenim margarinom i stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se jabuke propeku da omekšaju. 
Za to vreme  sjediniti žuti šećer od trske, neutralnu pavlaku i puding prah.
Izvadite jabuke iz rerne.  Pospite jabuke cimetom, suvim groždjem i sa ostatkom integralnog korn fleksa. 
Sve prelijte smesom od neutralne pavlake i pudinga da ogrezne i vratite u rernu da se dopeče.
Gotov kolač izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi.
Seći na parčad i ukrasiti šlagom koji ste napravili po uputstvu sa kesice.

Količinu šećera možete da povećate ako volite više slatko.
















Prijatno!
 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.