Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

DŽEM OD DUNJA



Tema su dunje za oktobar a vezano za kuvarigricu


Domaćića ovog meseca je  Kristina, sa bloga Domaćica za vas . Odlučila sam da se ponovo pridružim mojim receptom DŽEM OD DUNJA.


Moje dunje su bile malo crvljive ali su iz našeg voćnjaka i nisu prskane, tako da znam da su bezbedne za upotrebu.








POTREBNE NAMIRNICE:

- 2 kg dunja
- 400 g žutog šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- sok od limuna ili prstohvat limuntusa
- voda












PRIPREMA:


Dunje oprati, obrisati i očistiti od kore i sredine. 
Dunje ponovo oprati i iseći ih na kockice. Naliti vode da ogreznu i kuvati da omekšaju. Dodati šećer i nastaviti sa kuvanjem svo vreme mešajući. 
Kada dunje počnu da se pretvaraju u kašu dodati vanilin šećer i limunov sok.
Džem od dunja sipati onako vruć u tegle, zatvoriti metalnim poklopcem.
Tegle okrenuti naopačke i ostaviti tako da se ohlade.
Ohladjene tegle okrenuti i odložiti u ostavu.
Koristiti kao namaz na hleb, za kolače, kiflice ...










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.