Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA














POTREBNI SASTOJCI:



Testo:



* 5 jaja

* 150 g šećera

* 150 g brašna

* 100 g oraha

* 50 g kakaoa

* 1 kesica vanilin šećera

* 1 kesica praška za pecivo





Fil:



* 3 pudinga od vanile

* 150 g šećera

* 1 kesica vanilin šećera

* 5 dl mleka

* 1 dijamant margarin za filove

* 400 ml slatke pavlake

* 400 g višanja

* malo čokolade za kuvanje







PRIPREMA



U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i penasto umutiti mikserom. Dodati brašno, mlevene orahe, kakao i prašak za pecivo. Testo sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200"C.

Kada se testo odvoji od papira za pečenje gotovo je ali za svaki slučaj proverite probadanjem testa čačkalicom, treba da bude suva, izvaditi iz rerne odvojiti od papira i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme skuvati 2 pudinga sa 100 g šećera I 5 dl mleka. U vreli puding dodati dijamant margarin za filove i mikserom sjediniti dok se margarin ne otopi i sve lepo  sjedini.

Posebno umutiti slatku pavlaku i deo sjediniti sa pudingom a manji deo ostaviti za odozgo.

Višnje očistiti od koštica a ako su zamrznute otopiti ih i skuvati sa 1 pudingom I 50 g šećera i sokom koji su pustile.

Ohladjeno testo preseći na pola.

Na prvu koru staviti višnje, fil od pudinga, pa koru, višnje, fil od pudinga i odozgo ukrasiti ostatkom slatke pavlake.

Preko narendati čokoladu.

Ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

Seći na parčad i služiti.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.