Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

BAKLAVA SA ORASIMA
















POTREBNE NAMIRNICE:



Za pitu:



-          1 kg tankih kora

-          500 g oraha mlevenih

-          po potrebi ulje

-         125 g biljnog margarina





Za sirup:



-          800 ml vode

-          700 g šećera

-          1 komad limuna sok

-          1 kesica vanilin šećera





























PRIPREMA:





U nauljenu tepsiju staviti dve kore poprskane uljem. Posuti orahe. Opet staviti 2 tanke kore poprskati uljem pa orasima i tako dok ne upotrebite sav materijal.

Za odozgo ostavite dve kore.

Baklavu iseći na rombove.

Biljni margarin otopiti da bude vruć i preliti baklavu po redovima gde ste sekli.

Dok slažete baklavu uključite da se rerna zagreje na 180C stepeni.

Stavite baklavu da se peče i čim porumeni izvadite je iz rerne.

Sirup napravite od vode i šećera i to kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte sok od limuna.

Pečenu baklavu prelijte vrućim  sirupom i to pažljivo sipajte po rezovima gde je sečeno jer se korice podižu.

Ostavite baklavu da upije sirup i ohladi se.


















Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.