Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 16. јул 2015.

SUŠENA PAPRIKA PUNJENA PIRINČEM














POTREBNI SASTOJCI:



- 10 komada suvih crvenih paprika
- 2 šoljice pirinča
- po ukusu sušeno povrće mleveno
- po ukusu so i biber
- po ukusu beli luk
- 1 glavica crnog luka manja
- 2 kašičice aleve paprike
- 4 kašike maslinovog ulja




 
PRIPREMA:



Sišenu papriku operite i potopite u toplu vodu na kratko,da omekša da bi mogli da je napunite. Ocedite papriku od vode.
Posebno pripremite pirinač za punjenje paprike.
U tiganj stavite maslinovo ulje, iseckan crni i beli luk i propržite malo, dodajte opran pirinač i zajedno propržite. Dodajte začine i sklonite sa vatre.
Kada se malo prohladi kašičicom uzimati smesu od pirinča i puniti paprike. Budite pažljivi jer mogu da paprike puknu. 
Podmažite vatrostalnu činiju poredjajte napunjene paprike a izmedju stavite pirinač koji vam je ostao posle punjenja.
Nalijte toplom vodom da paprika bude prekrivena i da bi pirinač mogao da se skuva.
Stavite u rernu na 180C stepeni da se peče.
Kada pirinač omekša isključite rernu, izvadite činiju iz rerne i poslužite kao glavno jelo.
Ovo jelo je posno i može da se jede u vreme posta.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.