Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 06. јул 2015.

KOCKE SA ROGAČEM








Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .










POTREBNI SASTOJCI:



-  1,5 šolja kefira
- 1 šolja ne puna žutog šećera od trske
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g rogača
- 1 šolja integralnog belog kukuruznog brašna
- 1/2 šolje brašna od pečene heljde
-  1/3 šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika žutog šećera od trske
- 3-4 kašike mleka




PRIPREMA:



U činiju sipajte kefir, žuti šećer od trske i vanilin šećer.








Žicom umutiti da bude penasto.








 Dodati suve sastojke i sve dobro sjediniti da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Smesu za kolač izručiti u silikonski kalup 25x25.













Staviti silikonski kalup sa smesom za kolač na rešetku od rerne ili na pleh, jer se modla ugiba, i staviti u zagrejanu rernu na 180C stepeni da se ispeče. Čačkalicom proveriti posle 20-tak minuta da li je kolač pečen. Čačkalica mora da bude suva, ako nije dopecite kolač. Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Ne morate da ga vadite iz silikonske modle.









Prohladjen kolač namažite džemom od kruške.









U malu šerpicu stavite kakao prah, žuti šećer i mleko i stavite na tihu vatru da se kakao prah rastvori u mleku. Ako je masa gusta dodajte još malo mleka, jer treba da bude tečna.









  Pospite preko kolača šarajući kašičicom.








Ostaviti kolač da se dobro ohladi, najbolje u frižideru. Seći na kocke i poslužiti.
 










Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.