Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 11. јул 2015.

GRAŠAK SA JUNETINOM















POTREBNI SASTOJCI:



- 1 kesa graška zamrznutog
- 1 kesa povrća mešavine za rusku salatu
- 400 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šake vlašca
- 1 veza mirodjije
- 2 kašike sušenog povrća mlevenog
- 2 kašike mlevene leblebije
- 1 kašika mlevene sirove heljde
- pola veze peršuna
- 2 kašičice soli
-1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika kurkume





PRIPREMA:



U dublji teflonski tigan stavite maslinovo ulje, seckan crni luk, vlašac i junetinu isečenu na kocke i sve to zajedno prodinstajte. 

Dodajte mešavinu povrća i grašak.

Dodajte sušeno povrće, mirodjiju, so, kurkumu, brašno od leblebije i heljde i sve promešajte. 

Nalite vodom da prekrije povrće i meso i kuvajte na tihoj vatri poklopljeno dok povrće i meso ne omekšaju. Povremeno promešajte da ne bi zagorelo.

Kad povrće i meso omekšaju i uvri deo vode da ostane varivo polu gusto sklonite sa vatre i servirajte. 






















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.