Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 17. јул 2015.

ČIZKEJK SA VIŠNJAMA





Recept učestvuje u igrici











POTREBNI SASTOJCI:


Za koru:


- 300 g plazma keksa mlevenog
- 5 kašika mleka
- 100 g putera
- po potrebi 1 banana 


Za krem od sira:


- 500 g šlag krema belog
- 1 velika čaša ELLA sira 0% masnoće
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 g prah šećera
- 5 dcl mineralne vode


Za preliv od voća:


- 400 g višanja
- 150 ml vode
- 2 kašike gustina
- 5 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera 











PRIPREMA:



Pomešati mleveni plazma keks, omekšali puter i mleko i rukama umešati sastojke da se dobije masa mrvičasta ali ne suva. Ako je potrebno dadajte izgnječenu bananu.
Smesu od keksa prebacite u kalup koji se otvara ili kao ja u dublju vatrostalnu okruglu posudu i rukama ili viljuškom utapkajte da se dobije kora. Ostavite u frižider dok pravite krem.

Umutite šlag krem, prah šećer, vanilu i mineralnu vodu u gustu kremu. Ako je potrebno dodajte još mineralne vode jer krem nesme da bude ni previše gust, ali gušći nego za klasično filovanje kolača.
Ubacite sir i dobro mikserom sjedinite u finu kremu. 
Krem od sira i šlaga nanesite preko kore od plazma keksa i poravnajte. Ostaviti u frižider dok pravite preliv od voća.

U odgovarajuću šerpu stavite višnje, vodu, šećer i vanilu i stavite na ringlu da se zagreva. Gustin umutite sa par kašika vode i dodajte u voće pre nego što prokuva. Mešajte svo vreme da se gustin skuva dobijete neku vrstu pudinga sa voćem. Voće nemojte da kuvate samo onoliko koliko je potrebno da se dobije gusti krem. Preliv od voća pokrite providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Naneti ravnomerno preliv sa višnjama preko krema od sira i vratiti u frižider da se sve lepo ohladi.

Servirati sečeno na parčiče.

































Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.