Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 23. јун 2015.

ZAPEČENI KROMPIR SA MLEKOM















POTREBNO JE:

- 8 srednjih krompira
- 1/5 l mleka
- 6 komada jaja
- 1+2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika suvi biljni začin
- 1/2 veze mirodjije
- 1 prstohvat soli, bibera

PRIPREMA:

Očistiti krompir i iseći na kolutiće.
U dublju činiju izlomiti jaja, dodati mleko, začine, 2 kašike ulja i sve umutiti.
Vatrostalnu posudu podmazati sa 1 kašikom ulja i složiti krompir.
Preliti krompir masom od mleka, jaja i začina da ogrezne.
Staviti u rernu na 200"C da se peče.
Kada krompir porumeni i skuva se u mleku izvadite iz rerne.
Ostaviti da se malo prohladi i servirati toplo kao glavno jelo uz salatu po želji. Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.