Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 13. јун 2015.

LADJICE OD TIKVICA













POTREBNI SASTOJCI:

  • 4 manje tikvice (do 200 g po komadu)2 komada jaja
  • 400 ml kisele pavlake
  • par kašika prezli
  • 1 manji plavi paradajz
  • 1 manja paprika sveža
  • 1 veza mladog luka
  • 100 g šampinjona
  • suvi biljni začin, biber, so
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 2 sveža paradajza
  • 100 g kačkavalja
  • par kašika maslinovog ulja


PRIPREMA:

  1. Tikvice prepolovite po dužini i izdubite da dobijete formu ladjica.
  2. Prokuvajte vodu sa malo soli i spustite tikvice na par minuta da se malo probare, pazite da se ne prekuvaju. Izvadite ih, ocedite i složite u pleh ili vatrostalnu činiju u kojoj će se peći.
  3. Posebno oljuštite plavi paradajz i, sa paprikom, lukom, šampinjonima, ga sameljite u secku, ali pazite da ostane malo krupnije. Na 2 kašike maslinovog ulja propržite ovu smesu, začinite i prohladite. Dodajte jaja, kiselu pavlaku i prezle, sve dobro sjedinite i ovom smesom napunite tikvice.
  4. Na kraju pospite krupno rendanim kačkavaljem i vratite u isključenu rernu da se kačkavalj malo otopi. 
  5. Prekrijte kolutovima paradajza, pospite još sa par kašika maslinovog ulja i stavite da se zapeče.
  6. Služite toplo uz salatu ili kiselu pavlaku.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           





                 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.