Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 23. јун 2015.

GIBANICA SA SIROM UVIJENA













POTREBNO JE:

- 500 g kora za pitu
- 4 komada jaja
- 600 g feta sira
- 1 kafena šoljica ulja
- 1 kašičica soli

PRIPREMA:

Dublju okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, staviti 2 kore ukršteno da ivice vire preko tepsije a jednu koru ostaviti za odozgo. Uključiti rernu da se zagreje na 200"C.
U dublju činiju izlomiti jaja, staviti sir i ulje, dodati so po potrebi.
Izgnječiti sir i dobro ga ujednačiti sa ostalim sastojcima da se dobije redja smesa. Mali deo smese ostaviti za odozgo.
Sada svaku koru mazati celu filom i rolati kao lepezu. Uviti koru u krug i staviti na sredinu tepsije. Mazati kore redom rolati na isti način i slagati u krug oko prve kore.
Kada se popuni tepsija nafilovanim korama smesu koju smo odvojili namazati preko kora.
Preklopiti deo kora koji viri preko, staviti koru koju smo odvojili na početku i nju namazati filom i dobro ušuškati sa svih strana.
Staviti gibanicu u zagrejanu rernu da se peče. Kada porumeni izvaditi je iz rerne, poprskati vodom, pokriti i ostaviti da se prohladi.
Toplu gibanicu seći na kocke i poslužiti.


















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.