Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 12. јун 2020.

PRŽENA NADEVENA PASTRMKA



 



 Davne 2012. godine, Metalac iz Gornjeg Milanovca  pokrenuo je prolećno darivanje za sve svoje fanove. U Prvom krugu se isprobavalo po jedno kuvano jelo, zatim isprobavanje prženih jela po odabiru Metalac žirija. Jela su isprobavale Minja, Olivera i Gaga i prezentovale ih preko svojih blogova i Youtub kanala. Gaga, Dragana Pušica je dobila "Prženu nadevenu pastrmku" recept koji je poslala moja malenkost. Ovaj recept je čekao da ga objavim 8 godina. Original recept glasi ovako, a kopiran je sa Gaginog bloga Moje grne:



Potreban materijal:

  4 pastrmke (po 250g svaka)
- 1-2 limuna
prstohvat soli
veza svežeg bosiljka, majčine dušice i peršuna (u nedostatku mogu i suvi začini, ali u manjoj količini)
40 g feta sira
6 kašike maslinovog ulja
1 vezica svezeg persuna

Priprema:

Pastrmku očistite, operite i osušite, poprskajte limunovim sokom spolja i iznutra i posolite. Začinsko bilje sitno iseckajte i pomešajte sa izmrvljenom fetom. Ovim nadevom napunite ribu, namažite je sa polovinom ulja, stavite na alu-foliju i dobro zamotajte. U tiganj ili šerpu stavite ostatak ulja i kada se zagreje stavite ribu zajedno sa folijom da se prži. Posle 15- tak minuta je okrenite da se isprži i sa druge strane. Pred služenje je otvorite i služite s povrćem po želji.

 Za ovaj recept Gaga je napravila i njen prvi video recept, pa možete pogledati kako je brzo i jednostavno spremiti ovo ukusno jelo.


 
 
 
Tekst i slike su sa njenog bloga Moje grne u originalu a u produžetku je tekst koji prati video snimak na Youtub kanalu.


Pržena nadevena pastrmka

 https://youtu.be/hIX2ZXgdmbs





Potreban materijal: 4 pastrmke (po 250g svaka) 1-2 limuna prstohvat soli veza svežeg bosiljka, majčine dušice i peršuna (u nedostatku mogu i suvi začini, ali u manjoj količini) 40 g feta sira 6 kašike maslinovog ulja 1 vezica svezeg persuna 
Priprema: Pastrmku očistite, operite i osušite,     poprskajte limunovim sokom spolja i iznutra i posolite. Začinsko bilje sitno iseckajte i pomešajte sa izmrvljenom fetom. Ovim nadevom napunite ribu, namažite je sa polovinom ulja, stavite na alu-foliju i dobro zamotajte. U tiganj ili šerpu stavite ostatak ulja i kada se zagreje stavite ribu zajedno sa folijom da se prži. Posle 15- tak minuta je okrenite da se isprži i sa druge strane. Pred služenje je otvorite i služite s povrćem po želji. 


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.