Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 12. јун 2020.

ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA











Recept koji je takodje čekao da se objavi 8 godina. Nastao je 2012. godine a vezan za nagradnu igru  Metalac iz Gornjeg Milanovca  za drugi krug gde su se birali najbolji recepti za slatkiše i gde su opet izabrali moj recept "Čokoladna torta sa višnjama". Pošto je dragana snimila i video za Youtub kanal kako se pravi ova torta odlučila sam da i njega objavim na mom blogu. Tekst i slike su original prenete sa Gaginog bloga Moje grne.

Čokoladna torta sa višnjama


https://youtu.be/vvQD3l8WKNY






Recept za „Čokoladnu tortu sa višnjama“ je poslala Snežana Knežević .
Napomena: Recept sam malo izmenila u odnosu na original što se tiče kuvanja fila. U receptu stoji da se margarin sjedini sa vrelim pudingom, a ja to nikada ne radim iz razloga što se onda margarin uvek „preseče“. 

Potreban materijal:
Kora
5 jaja
150gr šećera
150gr brašna
100gr oraha
50 gr kakaoa
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
Fil
3 pudinga do vanile
150gr šećera
1 kesica vanilin šećera
500ml mleka
250g „Dijamant“ margarina za filove
400ml slatke pavlake
400gr višanja
malo čokolade za kuvanje








Priprema:

U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i penasto umutiti mikserom. Dodati brašno, mlevene orahe, kakao i prašak za pecivo. Testo sipati u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200C nekih 20 minuta. Izvaditi iz rerne i pleha, skloniti papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Skuvati 2 pudinga sa 100gr šećera i 500ml mleka i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin posebno, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom. Posebno umutiti slatku pavlaku i deo sjediniti sa pudingom a manji deo ostaviti za odozgo. Višnje očistiti i ostaviti da se ocede (mogu se koristiti i iz zamrzivača). Skuvati kašicu od višanja, 1 pudinga, 50gr šećera i sokom koji su pustile. U zavisnosti koliko su soka pustile, dodajte vodu da bude ukupno 300ml tečnosti. Ohlađenu koru preseći na pola. Na prvu koru staviti kašicu od višanja, fil od pudinga, pa ponovo koru, višnje, fil od pudinga i odozgo ukrasiti ostatkom slatke pavlake. Preko narendati čokoladu. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Seći na parčad i služiti.



 






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.