Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 7. март 2019.

SARMICE OD TIKVICA












vreme pripreme 30 minuta; 

kuvanje i pečenje 60 minuta; 

za 5 osoba;



POTREBNE NAMIRNICE:

Za fil:

- 50 g pirinča
- 1/2 kese mešanog povrća za čorbu (zamrznutog)
- 1 struk mladog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika začina od sušenog povrća bez soli
- 1 kocka za supu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- prstohvat soli, bibera, kurkume u prahu, dimljene paprike, belog luka u prahu
- list peršuna

Još je potrebno:

- 600 g mladih tikvica ( 2 komada)
- 1 jaje
- 250 ml neutralne pavlake
- 200 g feta sira
- 200 g kačkavalja
- 1 + 1 kašika maslinovog ulja
- mirodjija suva ili sveža















PRIPREMA:

Prvo tikvice operite i isecite na tanke listove. Posolite i ostavite da omekšaju i puste vodu, koju će te da ocedite.
Sada napravite fil:
Iseckajte mladi luk i prodinstajte na ulju. Dodajte povrće, promešajte i pustite da se povrće zagreje. Začinite navedenim začinima i na kraju dodajte pirinač. Promešajte i nalite vodom da prekrije povrće. Pustite da provri i kuva 5 minuta, poklopite, isključite ringlu i ostavite da se samo ukuva na toploti koju je zadržala posuda u kojoj sve kuvato.
Kada pirinač pokupi svu tečnost tada je gotovo. Pospite peršunom i promešajte. Ostavite da se prohladi.
Umešajte u povrće jaje.
Vatrostalnu posudu podmažite kašikom maslinovog ulja.
Uzimajte po dva lista tikvica i stavite ih na dasku da malo prelaze jedan preko drugog. Na jedan kraj stavite kašiku fila, odozgo komad feta sira i urolajte.
Ovako spremljene tikvice slažite u pripremljenu vatrostalnu posudu jednu pored druge.
Ovo ponavljajte dok ne utrošite sve namirnice.
Ovako složene sarmice od tikvica prelite neutralnom pavlakom i kašikom maslinovog ulja.
Stavite u rernu na 200C stepeni da se peče.
Kada sarmice počnu da rumene odozgo izvadite ih iz rerne i na svaku stavite po komad kačkavalja ili feta sira. Sve vratite u rernu da se i sir zapeče.
Gotove sarmice pospite mirodjijom i ostavite da se prohlade.
Servirajte po tri sarmice uz salatu po želji.

























Prijatno!










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.