Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

недеља, 6. јануар 2019.

PITA KROMPIRUŠA













Pita koja ne može a da se ne voli. Jednom rečju obožavamo je ali na žalost najviše je pravi u zimskom periodu i to obično za praznik u vreme posta.




POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira na kockice
- 5 srednjih glavica crnog luka
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- 1 dl kisele vode
- 1/2 margarina ili putera
- 2 kašike maslinovog ulja














PRIPREMA:


Otopiti margarin sa kiselom vodom. Podmazati pleh.

Očistiti krompir i iseći na kockice i to seći ga u hladnu vodu. Isprati i ocediti. Crni luk očistiti i iseći na kockice i pomešati sa krompirom. Dodati 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu. Ja volim više bibera a vi kako volite.

Uzimati kore po tri za svaki rolat. Svaku koru poprskati rastopljenim margarinom i kiselom vodom. Na treću koru staviti preko cele krompir s lukom. Urolati i staviti u pripremljen pleh. 

Ovo uraditi četri puta, tj imaćete od pakovanja kora četri rolata. Rolate zaliti sa malo vode koja se ocedila od krompira i premazati otopljenim margarinom sa kiselom vodom i izbockati nožem.

Staviti pitu da se peče u hladnu rernu, uključite na 160 C stepeni, sa toplim vazduhom. Pitu u toku pečenja prelivati tečnošću koja je ostala od krompira i peći dok krompir ne omekša i pita odozgo porumeni, oko 2 sata.

Pitu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.

Seći na parčiće i poslužiti kao obrok, predjelo ili samostalno.












Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.