Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 10. новембар 2018.

PATLIDŽAN S ĆUFTAMA I ŠPAGETAMA












Kombinacija povrća, mlevenog mesa uz dodatak špageta dala je ovaj interesantan recept. Inače jele su mi se ćufte ali da to ne bude klasično u sosu već na neki drugi način. Pa da počnemo sa receptom.




POTREBNE NAMIRNICE:


 Za podlogu od povrća:

- 100 g crnog luka
- 1 manji patlidžan
- 1 mlada tikvica
- 3 paprike raznih boja
- 200 g šampinjona
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašika začina od sušenog povrća bez soli
- po ukusu sitna morska so
- 300 g paradajza
- 1 vezica peršunovog lista
- 2 kašike maslinovog ulja

Za ćufte:

- 300 g mlevene junetine
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica kurkume u prahu
- nekoliko grančica peršuna
- 6 kašika sojinih ljuspica
- 1 jaje
- 100 g suve šunke

Još je potrebno:

- 1 pakovanje integralnih špageta
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i voda







PRIPREMA:


 Na malo ulja propržiti iseckan na rebarca crni luk. 
Papriku očistiti i iseći na štapiće pa dodati u tiganj s lukom i kratko prodinstati.
Tikvicu i patlidžan zajedno s korom iseći na kocke. Šampinjone na listove, pa ubaciti u tiganj s lukom i paprikom. Sve začiniti mešavinom začina od sušenog povrća bez soli, kurkumom u prahu, dosoliti i dinstati u sopstvenom soku, dok povrće ne omekša.
Paradajz iseći na kockice i ubaciti pred kraj dinstanja.
Za pripremu ćuftica sjediniti mleveno meso, sitno seckani crni luk, beli luk u granulama, kurkumu u prahu, seckani peršun, ljuspice soje bez kvašenja, jaje i seckanu suvu šunku. Dobro umesiti da se sve namirnice povežu i od dobijene smese napraviti ćuftice veličine oraha.
Dinstano povrće preručiti u vatrostalnu činiju i odozgo utisnuti ćuftice.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni, sa toplim vazduhom, dvadesetak minuta.
Špagete obariti u posoljenoj vodi. Kada vodi provri ubaciti špagete. Čim omekšaju i upadnu u vodu, poklopiti i ostaviti desetak minuta u vreloj vodi da omekšaju. Na ovaj način se neće prekuvati. Ocedite ih od vode i preliti maslinovim uljem.
Špagete servirati na tanjir, preliti ih smesom od povrća, odozgo stavite po 2-3 ćufte, posuti seckanim peršunom i poslužiti.








Za ovaj recept sam izgubila slike zbog kvara na kompjuteru, zato objavljujem stranicu iz časopisa gde je recept objavljen.




















Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.