Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 29. август 2016.

DOMAĆI BUREK SA SIROM







Burek spremljen na ovaj način je kao pravi burek iz pekare, probajte i uverićete se. Ovu šerpu koristim samo za spremanje ovog bureka jer ima odgovarajuću veličinu i dubinu za burek.









POTREBNE NAMIRNICE:


– 500 gr kora srednje debljine
– 300 gr sira
– 1 šolja vode /mera 250 ml/
– 1/2 šolje ulja
– soli po potrebi













PRIPREMA:


 U dubljoj posudi pomešati vodu, ulje i so /paziti na količinu soli jer sir je možda slan/. Uzeti odgovarajuću tepsiju ili šerpu srednje dubine i podmazati je uljem. Na dno staviti 2 kore, koje ste poprskali mešavinom vode i ulja, ali ih ukrstite i ostavite krajeve da vise preko posude. Odvojiti i 2 kore za odozgo a ostatak kora zgužvati, umakati u smesu od vode i ulja i slagati u šerpu /polovinu kora/. Sada naneti izmrvljen sir i opet slagati ostatak zgužvanih kora umočenih u smesu od vode i ulja. Odozgo staviti preostale 2 kore takodje poprskane ovom smesom, preklopiti prema unutra kore koje vise preko šerpe i zaliti ostatkom smese od vode i ulja. Za to vreme zagrejati rernu na 250″C i staviti burek da se peče dok ne porumeni. Burek kada je pečen izvadite iz rerne, prevrnite na odgovarajuću tacnu ili tanjir, iseći na parčad i služiti vruć.












Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.