Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 14. мај 2017.

KUGLOF - PITA SA JAGODAMA












Ovo je jako zarazno imati kalup za kuglof. Evo još jednog ali sa jagodama. Neću da ništa da pišem već preporučujem da probate.















POTREBNI SASTOJCI:


- 4 lista kora za pitu
- 3 komada jaja
- 2 kašike tečne vanile
- 1 kesica praška za pecivo
- 0,5 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 100 g fruktoze u granulama
- 100 g praha za puding od vanile
- 2 dl jogurta
- 300 g jagoda
- 2 kašike kokosovog brašna



















PRIPREMA:


U odgovarajuću posudu izlomiti jaja i dodati so, tečnu vanilu, prašak za pecivo i ulje pa sve ručno žicom umutiti. 
Dodati fruktozu i prah za puding, promešati da se sjedini.
Sipati u smesu jogurt i ručno žicom za mućenje sjediniti.
Silikonski kalup za kuglof staviti u pleh od rerne, obložiti jednom korom, ali tako da kora prelazi preko kalupa, a ostale tri zgužvati i ubaciti u kalup.
Sipati deo smese i složiti jagode, u mom slučaju su bile zamrznute, pa opet sve zaliti smesom od jaja i pudinga. Ostaviti malo za odozgo.
Preklopiti preko svega deo kore koji je ostavljen preko kalupa.
Premazati odozgo sa ostatkom fila. Malo nožem probušite koru i podignite smesu da lepo sve legne.
Dok slažete kuglof-pitu zagrejte rernu na 200 C stepeni. Stavite pripremljen kuglof da se peče. Smanjite remperaturu na 170 C stepeni i pecite oko 60 minuta. Ja sam koristila i topli vazduh.
Kuglof - pitu izvadite iz rerne. Stavite veliki tanjir preko kalupa i okrenite kuglof. 
Skinite kalup i ostavite pitu da se lepo ohladi.
Posuti kuglof - pitu kokosovim brašnom, isecite i poslužite.
 





















Prijatno!




1 коментар:

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.