Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 03. април 2017.

RODJENDANSKA TORTA SA JAGODAMA










Recept učestvuje u igrici    Ajme koliko nas je   sa temom jagode
 
Moja ćerka obožava torte sa jagodama pa sam i ovaj put, za njen rodjendan, pravila tortu sa jagodama. Jedini njen zahtev je bio da kore budu crvene. Malo me iznenadila, ali kako uvek poštujem njene želje, tako je i dobila tortu sa jagodama i crvenim korama. Izgledala je neobično ali je bila preukusna i u slast smo je smazali.













POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

- 6 komada manjih jaja (3 veća)
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike ulja
- 6 kašika vruće vode
- 8 kašika brašna
- 1 kašičica crvenog praha za kolače
- 1 kesica praška za pecivo
- 800 g jagoda (zamrznute ili sveže)
- 4 kašike kokosa
- 1 kašika putera omekšalog

Za fil:

- 1 kesa gotove smeše krem za krempite
- mleko po uputstvu sa kesice 

I još:

- 100 gr šlag krema
- mleka po uputstvu sa kesice


























PRIPREMA:

Pripremiti pleh od rerne i obložite ga papirom za pečenje, namažite puterom i složite cele jagode u redove. U mom slučaju su bile zamrznute, nisam ih otapala. Pospite jagode kokosom.
Gotov prah za krempite umutite po uputstvu sa kesice.
Šlag krem isto umutite po uputstvu sa kesice.
U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i mikserom mutiti, da se dobije penasta masa. U toku mućenja dodavati jednu po jednu kašiku vruće vode i mutiti sve dok jaja ne "pobele".
Dodati ulje,promešati i na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i crvenom bojom.
Crveno testo sipajte preko jagoda da sve budu podjednako prekrivene. Dok mutite testo uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni i pecite kolač oko 25 minuta.
Izvaditi pleh iz rerne i papir sa korom stavite na rešetku da se prohladi. Prevrnuti koru na drugi papir, odvojiti pažljivo papir na kojem se kora pekla. Isecite koru na 3 trake a ivice lepo poravnajte.
Na tacnu za serviranje staviti jednu koru, preko složite otopljene jagode i nanesite sloj krema. Ovo ponovite još jednom a na poslednju koru ne stavljajte ništa.
Pokrite i ostavite u frižider do sutradan, da se torta lepo stegne. 
Prilikom filovanja budite pažljivi jer može da se desi da torta počne da klizi.
Sutradan tortu ukrasite umućenim šlag kremom i pospite odozgo malo crvenog praha za kolače.

















Prijatno! 



2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala ti, jeste malo neobično sa crvenim korama, ali je ispala super. Moja ćerka obožava jagode pa i torte sa jagodama. Svake godine joj pravim tortu na drugi način ali mora da ima u torti i jagode.

      Избриши

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.