Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 07. септембар 2016.

NEKUVANI SOK OD BELOG GROŽDJA














Belo groždje je podjednako dobro kao i crno. Od njega možete praviti slatko, džem, vino ili sok. Posle cedjenja soka od ostataka možete napraviti domaće sirće. Isprobala sam da napravim sok od crnog groždja a onda sam rekla pa zašto ne bih i od belog, kad već imam blender sa filterom, gde se odvoje ljuske i koštice a imam i svoje groždje. Tako je nastao i sok od belog groždja.







POTREBBE NAMIRNICE:


- 10 kg belog groždja






















PRIPREMA:


Groždje operite i odvojite zrna. Namestite blender u koji ste stavili filter i ubacujte zrna onoliko koliko može da stane u filter. Uključite i iscediće vam se sok koji prespite u flašu. Dobije se 8 l čistog soka.  Sipajte u čaše i poslužite.
Pošto je ovo veća količina soka, najbolje da ga zamrznete i po potrebi koristite, u suprotnom ukiseliće se i dobićete vino.
Ostatke od groždja upotrebite za pravljenje domaćeg sirćeta.












Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.