Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

ZAPEČENE PALAČINKE


















Jednostavno a ukusno i brzo se pravi, pa ko voli slane palačinke nek izvoli.





POTREBNE NAMIRNICE:




– 8 palačinki
– 2 + 4 komada jaja
– 1/2 tegle ajvara
– 300 g feta sira
– 16 listova pilećih prsa
– 1/2 veze mirodjije
– 2 šolje jogurta
– 2 kašike maslinovog ulja

















PRIPREMA:



Palačinke možete da napravite po vašem receptu, inače ja ih pravim sa vodom. 

Fil napravite od 2 jaja, sira i ajvara, sve to dobro sjedinite i mažite palačinke. 

Preko stavite po 2 lista pilećih prsa i malo mirodjije. 

Urolajte palačinku kao sarmu i složite u nauljenu vatrostalnu činiju. 

Preliv napravite od 4 jaja i jogurta i time prelite palačinke. 

Stavite da se peku na 200°C dok ne porumene. 


Služiti tople, kao glavno jelo ili toplo predjelo. 















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.