Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

PITA SA PRAZILUKOM












Još jedna pita koja je nastala tako što mi se jelo nešto slano a malo drugačije od klasične gibanice.



POTREBNE NAMIRNICE:




– 500 g kora za pitu
– 50 ml ulja za prskanje kora

Za fil:

– 400 g iseckanog praziluka
– 200 g crnog luka iseckanog
– 100 g sojinih ljuspica
– 1 dl ulja
– pola kašičice bibera
– 2 kašičice soli

Za preliv:

– 6 komada jaja
– 4 dl jogurta
– 2 kašike ulja
– pola kašičice soli














PRIPREMA:



Prazi luk i crni luk iseckati i propržiti na ulju. 

Dodati sojine ljuspice, prethodno poparene vrelom vodom, i propržiti zajedno sa lukom. 

Začiniti i ovim filom filovati kore. 

Tepsiju podmazati uljem i staviti 2 kore, koje ste poprskali uljem, zatim stavite fil i ovo ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal, s tim da fil stavljate na svaku drugu koru. 

Poslednje neka budu 2 kore. 

Sada pitu isecite na kocke pa na trouglove i dobićete 16 trouglova. 

Preliv napravite od jaja, ulja  i jogurta koje umutite zajedno i prelijete pitu. Ostavite 15 minuta da pita upije preliv. 

Rernu zagrejte na 200″C i stavite pitu da se peče. Kada pita počne da rumeni smanjite temperaturu na 180″C i pecite još oko 20 minuta. 

Pita će lepo da porumeni i naraste a ostaće tragovi sečenja pite pre pečenja, tako da će te moći lako da je opet isečete. 

Pečenu pitu izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi i poslužite uz jogurt.














Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.